Régis Lemmens

Régis Lemmens is de oprichter van Sales Cubes, een sales consultancy-firma die organisaties helpt om via co-creatie samen met hun klanten te innoveren en waarde te creëren. 

Régis doceert ook Sales en Sales Management aan verschillende business schools in België (Antwerp Management School & Solvay Business School), Nederland (Tias Business School) en het Verenigd Koninkrijk (Cranfield School of Management).

In 2010 startte hij met het onderzoeksproject ‘sales 2020’, waarin hij onderzocht hoe de toekomst van sales en sales management eruit zal zien. Zijn bevindingen zijn te lezen in het boek ‘From Selling to Co-creating’ dat hij samen met zijn collega-professors Dr. Bill Donaldson en Dr. Javier Marcos schreef.

In het verleden

Scale-Up

The future of sales: van value-based selling naar co-creatie

Tijdens deze eendaagse masterclass leer je hoe je samen met je klanten waarde kan co-creëren en nieuwe opportuniteiten kan ontdekken. Je leert alle voornaamste trends en veranderingen in sales (management) kennen en ontdekt hoe je zelf een co-creatie proces met je stakeholders kan leiden en managen.

Ik zou graag hebben dat je deze sessie nog eens organiseert

Gelieve een e-mail in te vullen.

We hebben jouw e-mail goed ontvangen!
Founding Partner - Sales Cubes