Jurgen Ingels

Jurgen Ingels is de oprichter van SmartFin Capital, Eggsplore en The Glue Solutions en medeoprichter van Volta Ventures. Vooraleer hij de stap naar het ondernemerschap zette, was Jurgen Senior Investment Manager bij Dexia Ventures, de venture capital-divisie van Dexia (nu Belfius). Bij het toenmalige Dexia focuste hij vooral op investeringen in start-ups en speelde hij ook een actieve rol in het begeleiden van die start-ups inzake strategie, financieel management en productlanceringen.

Momenteel zit Jurgen in de Raad van Bestuur van NG Data NV, Projective NV, Citymesh NV, Itineris NV, Right Brain NV, Materialise NV, Option en Guardsquare. Hij is bovendien ook lid van het Auditcomité van een aantal bedrijven. Daarnaast zetelt hij ook in het investeringscomité van het Vlaams Innovatiefonds en Sniper Investment.

Jurgen bezit een diploma in Politieke en Sociale Wetenschappen, een MBA (Universiteit Antwerpen) en een postgraduaat in corporate finance. In mei 2015, werd hij door Data News uitgeroepen tot ICT-personality of the year, volgens de redactie vooral omwille van zijn tomeloze inzet voor de Belgische start-up community.

Founder - SmartFin Capital, Eggsplore & The Glue Solutions