Managers The Day after Tomorrow: extreme klantgerichtheid

Shake-Up

Digitale transformatie en extreme klantgerichtheid: 2 begrippen waar al zeer veel over geschreven is, maar waar nog te weinig bedrijven mee bezig zijn. Daar wil Rik Vera verandering in brengen. Daarom schreef hij het boek ‘Managers The Day After Tomorrow’ en daarom geeft hij diepgaande, full-day workshops als deze. In de workshop ga je vooral zelf aan de slag: je past alle lessons learned meteen toe op je eigen bedrijf en mag zelfs één van je klanten uitnodigen voor een deel van de workshop.

Deel 1: oefeningen en modellen

We bespreken enkele van de modellen die in het boek van Rik aan bod komen: het CIA-model, de TREE-formule voor exponentiële groei en het Circle model. Na een uitgebreide Q&A vliegen we er meteen in met enkele oefeningen:

  • Pre-Mortem (hoe voorkomen wat Kodak overkwam?)
  • Overwinningsspeech (hoe je industrie overhoop gooien zoals Uber?)
  • Bouwstenen

Deel 2: Conceptposters met klanten

In dit deel passen we de TREE-formule toe op jouw bedrijf, samen met een van jouw klanten. Onder de begeleiding van Rik zullen jij en jouw klant een aantal workshops doorlopen. Het doel: conceptposters creëren die de frustraties van klanten in kaart brengen en aanpakken.

Elke deelnemer / elk bedrijfsteam kan dus 1 klant gratis uitnodigen voor dit deel van de workshop.

Deel 3: Executie

We zetten de conceptposters meteen om in concrete acties voor je organisatie. Je gebruikt nu de door jullie gedefinieerde bouwstenen om het bedrijf kritisch te hervormen, nieuwe KPI's te bepalen en nieuwe verbindingen te leggen. Je brengt ook de ontbrekende bouwstenen in kaart die je ofwel zelf kan ontwikkelen ofwel kan aantrekken d.m.v. partnerschappen of ecosystemen.

De uitkomst van de workshop is een nieuwe mindset, de drive en het geloof dat innovatie noodzakelijk is om je business ook in de toekomst succesvol te laten zijn, maar vooral ook leuk om te doen is. Je gaat naar huis met een beter begrip van je klantenbehoeften en -frustraties, een aantal projecten (in co-creatie met je klant) en een concreet actieplan voor jouw business.

Voor individuen en bedrijfsteams

Je kan als individu maar ook als team deelnemen aan deze workshop.
Extra teamleden krijgen 15% korting.

Rik Vera Vlerick Business School (Reep 1, 9000 Ghent) 28/02/2019
(voeg toe aan kalender)
09u00 - 17u00 595 EUR, 15% korting voor extra teamleden
Inschrijven ›
KMO Portefeuille - Erkend Dienstverlener

Betaal tot 40% minder dankzij de kmo-portefeuille. Klik hier voor meer info.

Past deze datum niet?

Had je graag dit evenement bijgewoond, maar lukt het niet om je vrij te maken? Bezorg ons je e-mailadres en we verwittigen je zodra we een nieuwe editie plannen.

Gelieve een e-mail in te vullen.

We hebben jouw e-mail goed ontvangen!
Of voeg toe aan jouw kalender

"Rik’s keynotes and workshops are always dynamic tsunamis of ideas, insights, pictures and schemes. His workshops never have a dull moment and surprise people and companies time and time again about the outcome they produce." A happy Nexxworks customer

Over de spreker(s)

Rik Vera

Rik Vera heeft meer dan 20 jaar C-level ervaring in sales & marketing en algemeen management in de maakindustrie. In 2015 richtte hij samen met zijn business partners Peter Hinssen en Steven Van Belleghem nexxworks op. Zij reizen de wereld rond om bedrijven te inspireren met lezingen en workshops over de nieuwe Digitale Wereld, ze nemen bedrijfsleiders mee op tour naar innovatieve hubs zoals Silicon Valley, bezielen innovatoren met trends en nieuwe inzichten op bootcamps en moedigen bovenal bedrijven aan om zich klaar te maken voor hun Day after Tomorrow.

Meer over Rik

Evenementen binnenkort

19/03/2019Scale-Up

Onderhandelen: help de klant beslissen in jouw voordeel

Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen en dat je ook nog eens goede voorwaarden krijgt? Bruno Desmet van The House of Sales legt je in deze workshop uit hoe je jouw onderhandelingspositie aanzienlijk versterkt.

Meer info & inschrijven ›
Bruno Desmet Ajuinlei 1, 9000 Gent 19/03/2019 18u30 - 21u00
28/03/2019Scale-Up

Venture Capital 101 & From term sheet to exit

Alles wat je altijd al wou te weten komen van een durfkapitalist maar nooit durfde te vragen: Frank Maene werpt een unieke blik achter de schermen van venture capital. Hij vertelt je o.a. hoe je pitch voor een VC eruit moet zien en bespreekt de meest voor de hand liggende bepalingen en voorwaarden.

Meer info & inschrijven ›
Frank Maene Ajuinlei 1, 9000 Gent 28/03/2019 16u00 - 21u00 Venture Capital