Big Deal Sales coaching (individueel traject)

Scale-Up

Wie wil groeien moet doorgaans meer verkopen. En net daar stokt voor een groot aantal ondernemers het paardje: de sales lukken niet. In dit unieke groeitraject, helpen de ervaren sales experten van The House of Sales je om de essentiële sales fundamenten van je organisatie op poten te zetten. En daarna vergroten ze met one-on-one coaching je slaagkansen om 3 zelfgekozen deals binnen te halen. The sky is the limit!

Het ideale traject voor wie steile groeiambities koestert

In dit groeitraject zorgen we voor een perfecte combinatie van collectieve workshops (frustraties en kennis delen) en individuele coaching. Het doel: Meer en betere sales. Ons traject is als volgt samengesteld:

  1. 'Deal coaching: plan van aanpak' (collectieve workshop van 1/2 dag op 01/03/18)
  2. 6 individuele coaching sessies waarin je werkt aan het closen van 3 big deals voor je organisatie
  3. 'More big deals, please' (collectieve workshop, focus op het institutionaliseren van de sales fundamenten en de lessons learned)

Voor ambitieuze starters...

Je hebt een attractieve asset en nu is het zaak voor jou om de (grotere) klanten te zoeken en te vinden die je daarvoor geld willen geven. De eerste 3 (big) deals tekenen zijn de moeilijkste. En indien het lukt, blijken ze vaak niet eens écht winstgevend want de onderhandelingspositie van die early adopters is natuurlijk sterk. Zucht!

en voor gevestigde waarden

Je hebt een attractieve asset waarvoor investeerders en klanten bereid zijn te betalen. Je gaat Sales professionals aanwerven en dan gaat het mis. Je begrijpt het niet want jij was wél top in het binnenbrengen van die eerste deals. Waarom krijgen zij niets meer verkocht? Herkenbaar?

Zorg voor stevige sales fundamenten

Goed nieuws: deze symptomen zijn absoluut herkenbaar en zelfs normaal. Sterker nog, je kan deze groeipijnen anticiperen door tijdig (lees: eerst) je sales fundamenten te leggen. Daarna kan je opnieuw systematisch grotere deals beginnen te scoren. En net daarbij willen wij je helpen.

Samen gaan we de juiste dingen juist doen, met de juiste mensen, op het juiste moment om je kansen op winst te maximaliseren én je marges te vrijwaren.

Meer info?

Wil je meer info? Klik op 'inschrijven' en we bellen je op met extra info over dit traject en de prijzen.

Bruno Desmet Ajuinlei 1, 9000 Gent 25/06/2018
(voeg toe aan kalender)
09u00 - 12u00 Check onze gratis webinars voor meer info
Inschrijven ›
KMO Portefeuille - Erkend Dienstverlener

Betaal tot 40% minder dankzij de kmo-portefeuille. Klik hier voor meer info.

Past deze datum niet?

Had je graag dit evenement bijgewoond, maar lukt het niet om je vrij te maken? Bezorg ons je e-mailadres en we verwittigen je zodra we een nieuwe editie plannen.

Gelieve een e-mail in te vullen.

We hebben jouw e-mail goed ontvangen!
Of voeg toe aan jouw kalender

Over de spreker(s)

Bruno Desmet

Bruno Desmet richtte in 2004 The House Of Sales op. The House of Sales is momenteel een van de marktleiders in België wat betreft sales coaching en consulting voor de commerciële sector. 

Meer over Bruno

Evenementen binnenkort

23/10/2018Shake-Up

Managers The Day after Tomorrow: extreme customer centricity

In this workshop, Rik Vera offers you a number of models that managers can use to better understand the powers that drive the digital change and how that is strongly related to extreme customer centricity. The outcome of the workshop is a new mindset, the drive and belief that innovation is a business driver, but also fun to do, a better understanding of extreme customer centricity, customer needs and frustrations, a couple of customer co-created projects, an action plan and a re-composition of the building blocks.

Meer info & inschrijven ›
Rik Vera Vlerick Business School (Reep 1, 9000 Ghent) 23/10/2018 09u00 - 17u00 Strategie, Marketing, Innovatie, Management, Groeien, Business model, Leiderschap
8/11/2018Scale-Up

Growth hacking LinkedIn

LinkedIn is belangrijker dan ooit voor het capteren van leads. In deze workshop leert Yannick Khayati, founder van het growth hacking agency The Growth Revolution, hoe je dat snel en efficiënt kan doen. Na de workshop zal je 1 zaak zeer goed beseffen: het loont om een LinkedIn-expert te zijn.

Meer info & inschrijven ›
Yannick Khayati Ajuinlei 1, 9000 Gent 8/11/2018 18u30 - 21u00 Marketing, Sales, Business development
22/11/2018Scale-Up

Content marketing, voorbij de hype

In een helder betoog neemt Guido Everaert je mee in een verhaal waarbij alle aspecten van content marketing benaderd en duidelijk gekaderd worden. Content op mensenmaat, voor bedrijven die er alles over willen begrijpen maar vooral ook bezig willen blijven met wat er voor hen echt toe doet.

Meer info & inschrijven ›
Guido Everaert Ajuinlei1, 9000 Gent 22/11/2018 18u30 - 21u00 Marketing