Big Deal Sales coaching (individueel traject)

Scale-Up

Wie wil groeien moet doorgaans meer verkopen. En net daar stokt voor een groot aantal ondernemers het paardje: de sales lukken niet. In dit unieke groeitraject, helpen de ervaren sales experten van The House of Sales je om de essentiële sales fundamenten van je organisatie op poten te zetten. En daarna vergroten ze met one-on-one coaching je slaagkansen om 3 zelfgekozen deals binnen te halen. The sky is the limit!

Het ideale traject voor wie steile groeiambities koestert

In dit groeitraject zorgen we voor een perfecte combinatie van collectieve workshops (frustraties en kennis delen) en individuele coaching. Het doel: Meer en betere sales. Ons traject is als volgt samengesteld:

  1. 'Deal coaching: plan van aanpak' (collectieve workshop van 1/2 dag op 01/03/18)
  2. 6 individuele coaching sessies waarin je werkt aan het closen van 3 big deals voor je organisatie
  3. 'More big deals, please' (collectieve workshop, focus op het institutionaliseren van de sales fundamenten en de lessons learned)

Voor ambitieuze starters...

Je hebt een attractieve asset en nu is het zaak voor jou om de (grotere) klanten te zoeken en te vinden die je daarvoor geld willen geven. De eerste 3 (big) deals tekenen zijn de moeilijkste. En indien het lukt, blijken ze vaak niet eens écht winstgevend want de onderhandelingspositie van die early adopters is natuurlijk sterk. Zucht!

en voor gevestigde waarden

Je hebt een attractieve asset waarvoor investeerders en klanten bereid zijn te betalen. Je gaat Sales professionals aanwerven en dan gaat het mis. Je begrijpt het niet want jij was wél top in het binnenbrengen van die eerste deals. Waarom krijgen zij niets meer verkocht? Herkenbaar?

Zorg voor stevige sales fundamenten

Goed nieuws: deze symptomen zijn absoluut herkenbaar en zelfs normaal. Sterker nog, je kan deze groeipijnen anticiperen door tijdig (lees: eerst) je sales fundamenten te leggen. Daarna kan je opnieuw systematisch grotere deals beginnen te scoren. En net daarbij willen wij je helpen.

Samen gaan we de juiste dingen juist doen, met de juiste mensen, op het juiste moment om je kansen op winst te maximaliseren én je marges te vrijwaren.

Meer info?

Wil je meer info? Klik op 'inschrijven' en we bellen je op met extra info over dit traject en de prijzen.

Bruno Desmet Ajuinlei 1, 9000 Gent 25/06/2018
(voeg toe aan kalender)
09u00 - 12u00 Check onze gratis webinars voor meer info
Inschrijven ›
KMO Portefeuille - Erkend Dienstverlener

Betaal tot 40% minder dankzij de kmo-portefeuille. Klik hier voor meer info.

Past deze datum niet?

Had je graag dit evenement bijgewoond, maar lukt het niet om je vrij te maken? Bezorg ons je e-mailadres en we verwittigen je zodra we een nieuwe editie plannen.

Gelieve een e-mail in te vullen.

We hebben jouw e-mail goed ontvangen!
Of voeg toe aan jouw kalender

Over de spreker(s)

Bruno Desmet

Bruno Desmet richtte in 2004 The House Of Sales op. The House of Sales is momenteel een van de marktleiders in België wat betreft sales coaching en consulting voor de commerciële sector. 

Meer over Bruno

Evenementen binnenkort

22/05/2019Scale-Up

De 12 geboden voor een geslaagde overname

Waarom worden de vooropgestelde doelen bij een fusie of overname zelden gehaald? Christophe Van Gampelaere legt het uit en vertelt je meteen ook op welke 12 zaken je moet focussen om een fusie of overname wel te doen slagen.

Meer info & inschrijven ›
Van Gampelaere Christophe Ajuinlei 1, 9000 Gent 22/05/2019 18u30 - 21u00 Management, Strategie, Leiderschap, M&A
4/06/2019Scale-Up

Exclusive 2-day workshop: Predictable Revenue with Aaron Ross

Aaron Ross, the #1 best-selling author of Predictable Revenue, is coming to Belgium for an exclusive 2-day workshop on how to create predictable, repeatable and scalable revenue. Seats are limited, so register fast to safeguard your seat for this unique workshop.

Meer info & inschrijven ›
Aaron Ross Antwerp Management School (Boogkeers 5, 2000 Antwerpen) 4/06/2019 09u00 - 17u00 Sales, Business development, Groeien, Marketing