Ondernemer in de kijker: Estel Meyhui van Effectis

Geplaatst op 26 January 2018 door Michael Boschmans

Kan je me kort iets vertellen over je bedrijf?

Met Effectis nemen wij de rol op ons van HR manager bij meer dan 200 KMO’s in Vlaanderen. De grootte, sector, ... doet er voor ons allemaal niet toe, wij zoeken binnen ons team de beste match voor de specifieke HR-uitdaging van elke KMO. Ik heb het bedrijf opgericht in 2008 en sinds 2015 versterkt An Vanhauwaert mij als vennoot. Effectis is een mix van vaste medewerkers en freelancers die zich willen binden aan een team. In totaal spreken we van een 28-tal Effectis Believers.

We zijn een groeiende organisatie en onze grootste uitdaging is dan ook het continu bewaken van onze kwaliteit. Wij bouwen een langetermijnrelatie op met onze klanten en ons team, we mogen dus zeker nooit in slaap vallen wat kwaliteit en opvolging betreft!

De Effectis Believers

Waarom doe je wat je doet?

Omdat ik niet anders kan/kon. Tien jaar geleden detecteerde ik een nood bij ondernemers die niet ingevuld werd door de dienstverleners van toen. Ik kon dat niet negeren en moest ondernemen omdat ik wist wat een bedrijf als Effectis te bieden had en dus als potentieel in zich droeg.

Wat is voor jou de grootste uitdaging als ondernemer? Hoe ervaar je de voor- en nadelen?

Ondernemen is zowel een passie als een vloek. Niets kan mij meer voldoening geven dan zien dat iets lukt; dat de visie die je hebt effectief werkt en bedrijven helpt. Aan de andere kant houdt het me vaak dag en nacht bezig, letterlijk, het is sterker dan mezelf. Dit heeft dus vaak gevolgen op zowel mijn privéleven, mijn agenda als mijn lichaam.

In het begin was het ook een grote uitdaging om ‘nee’ te durven zeggen tegen opportuniteiten die je overal ziet maar eigenlijk niet 100% tot je focus behoren. Dat is niet altijd makkelijk geweest, zeker niet wanneer bepaalde opdrachten lucratief lijken op korte termijn.

"In het begin was het een grote uitdaging om 'nee' te durven zeggen tegen opportuniteiten die niet 100% tot mijn focus behoorden."

Na een tijdje werd de uitdaging anders: mensen blijven vinden die dagelijks uitdragen wat jij de klant hebt beloofd tijdens een intake gesprek. Ik hou niet van loze beloftes en vind het zeer belangrijk dat we realiseren wat ik weet dat mogelijk is. Dit kun je enkel met de juiste mensen en een correcte fit in visie, waarden, aanpak, ... En niet te vergeten, je moet mensen vinden die dezelfde passie voor HR en de KMO-markt delen.

Gelukkig word ik van veel zaken ook nog blij! Zo word ik heel blij van het lezen van e-mails die mensen mij sturen omdat ze tot ons team willen behoren, ik word blij wanneer ik ons team zich zie amuseren op een kerstdrink of een intervisie en ik word ook altijd blij als ik met mijn hond in de bossen aan het wandelen ben en een aha-moment heb die ik daarna kan delen met mijn vennoot.

Het team van Effectis

Wat is de grootste fout die je al gemaakt hebt als ondernemer? En wat heb je eruit geleerd?

De grootste fout die ik al gemaakt heb en soms nog dreig te maken, is het niet luisteren naar mijn eigen lichaam. Ooit heb ik tegen mijn vennoot gezegd: ‘wij hebben enkel onze gezondheid als ondernemer, als dat het begeeft mag je al je plannen opbergen’. Jammer genoeg merk ik nog te vaak dat ik tegen mijn eigen advies durf te zondigen en niet altijd luister naar de signalen die mijn lichaam geeft. Gelukkig ben ik daar de laatste jaren wel al in gegroeid maar ik durf mezelf zeker nog af en toe voorbij hollen.

Als je 1 tip zou moeten geven aan andere ondernemers, welke zou dat dan zijn?

Een tip geven aan andere ondernemers vind ik altijd één van de moeilijkste zaken om te doen omdat dé ondernemer niet bestaat. Iedereen vult het ondernemerschap anders in, pakt het op zijn/haar eigen manier aan en elk traject loopt anders. Maar als ik dan toch iets zou moeten zeggen is het dit: als je overtuigd bent van jouw verhaal, spreek erover met een ongeziene passie. Passie is aanstekelijk en zal potentiële klanten voor jou doen kiezen ongeacht prijs, concurrentie, ... daar maak je als ondernemer volgens mij het verschil.

"Spreek over jouw verhaal met een ongeziene passie."

Ondernemen, Tips & Tricks, Ondernemer in de kijker