Ondernemer in de kijker: Danielle Verhulst van Djar

Geplaatst op 31 Mei 2018 door Michael Boschmans

Kan je me kort iets vertellen over je bedrijf?

Met DJAR maken we gezonde, verse & funky gerechten in een jar voor werknemers in bedrijven. We willen iedereen laten genieten van gezond en lekker eten, collega’s samenbrengen en van de lunch een moment van samenhorigheid maken. Veel mensen hebben de intentie om gezond te eten, maar niet iedereen heeft tijd, inspiratie of toegang tot een gezonde en lekkere lunch.

Zo wil ik met DJAR healthy, lekkere lunches toegankelijk maken voor iedereen en verder ook een alternatief bieden voor de klassieke lunch: het belegde broodje. Naast het leveren van healthy lunches op kantoor, werken we ook als cateraar op bedrijfsevents en zullen we in de toekomst ook de catering op privé-evementen verzorgen. All you have to do is shake it!

Djars

Wanneer is Djar opgericht en met wie?

DJAR is officieel van start gegaan op 1 april 2017, al heb ik daarvoor lang onder de radar gewerkt om DJAR op te starten. Officieel heb ik DJAR alleen opgericht, al kon ik tijdens deze oprichtingsfase op veel steun rekenen van anderen (Start it @KBC, mentoren, netwerk aan ondernemers). Vlak na de oprichting sloot mijn huidige business partner, Alison Vanrenterghem, zich in mei 2017 aan bij het DJAR-team.

Momenteel zijn Alison en ik de enige vaste werkkrachten. Wel werken wij samen met enkele stagiaires en kan ik rekenen op enkele echte DJAR-ambassadors die zich graag op regelmatige basis vrijwillig inzetten voor DJAR. Wij staan steeds open voor enthousiaste creatievelingen die DJAR verder willen helpen groeien.

Het DJAR-team

Wat zijn jullie doelstellingen en uitdagingen voor de toekomst?

Een van mijn doelstellingen in 2018 is de naambekendheid van DJAR verhogen zodat nog meer mensen kunnen genieten van onze healthy, funky lunches. Verder wil ik graag het DJAR-team uitbreiden en dit team doen draaien met elk zijn kwaliteiten. Andere uitdagingen in 2018 zijn: het productieproces optimaliseren, uitdenken van nieuwe djar-menus & formules, nieuwe partnerships uitwerken, nieuwe verkoopkanalen bedenken, etc!

Waarom doe je wat je doet?

Binnen DJAR kan ik mijn ondernemingslust combineren met mijn passie voor eten. Verder vind ik het super om m’n creativiteit de vrije loop te laten gaan. In mijn vorige job had ik het gevoel dat ik mijn verworven kennis niet 100% kon benutten. DJAR daarentegen laat mij toe om mijn opgedane schoolkennis tijdens mijn studies creativity & marketing en communicatiewetenschappen volledig in de praktijk toe te passen. Hiernaast vind ik het ook tof om mensen aan te tonen dat gezonde voeding lekker & verrassend kan zijn en hou ik ervan om zelfs voor de drukbezetste mensen een healthy lunch toegankelijk te maken. Kortom: ik doe het voor de voldoening die ik ervan krijg!

"Ik vind het tof om mensen aan te tonen dat gezonde voeding lekker & verrassend kan zijn en hou ervan om zelfs voor de drukbezetste mensen een healthy lunch toegankelijk te maken"

Wat is voor jou de grootste uitdaging als ondernemer? Hoe ervaar je de voor- en nadelen?

Mijn job voelt niet aan als werken doordat ik doe wat ik graag doe. Door DJAR leer ik elke dag opnieuw ongelofelijk veel bij. Voor mij is dat op zich al van onschatbare waarde. Verder is er voor mij een nieuwe wereld opengegaan en heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen binnen de ondernemingswereld waardoor ik zelf geïnspireerd en gemotiveerd blijf om door te gaan. Nu kan ik eindelijk in de praktijk alles gaan toepassen wat ik ooit geleerd heb. Learning by doing dus.

Als ondernemer ervaar ik af en toe wel eens stress. Je hebt geen vast inkomen en de zekerheid die een vaste job je biedt, heb je niet. Ik draag een grote verantwoordelijkheid en de grens tussen werken en vrije tijd kan al snel gaan vervagen. Al wegen deze nadelen absoluut niet op tegen de voordelen die ik ervaar als ondernemer.

"Mijn job voelt niet aan als werken doordat ik doe wat ik graag doe."

Time management is voor mij ook een grote uitdaging. Als beginnende ondernemer wil je zoveel doen, terwijl er zo weinig tijd is. Je hebt al die ideeën in je hoofd, maar je moet kiezen. In de toekomst wil ik nog meer prioriteiten stellen en leren om meer nee te zeggen tegen de zaken die DJAR niet (genoeg) helpen groeien.

De voldoening die ik krijg van mijn job maakt mij dan weer ongelofelijk blij. Ik vind het super wanneer klanten mij achteraf vertellen dat ze genoten hebben van de lunch en dat ze geloven in het DJAR-concept. Verder word ik gelukkig als ik terugkijk naar alles wat ik reeds bereikt heb met DJAR. Wat als ik mijn droom niet gevolgd had? Ik ben blij dat ik een jaar geleden de moed heb gehad om de stap tot ondernemen te zetten.

Wat is de grootste fout die je al gemaakt hebt als ondernemer? En wat heb je eruit geleerd?

Focus! Focusing isn’t about saying yes, it’s about saying no! Leren prioriteiten stellen is key! In het begin wou ik alles meepikken en komt er zoveel op je pad dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet met als gevolg dat je overal en nergens bent. Nu probeer ik dit anders aan te pakken en werk ik veel gestructureerder.

"Focusing isn't about saying yes, it's about saying no!"

Als je 1 tip zou moeten geven aan andere ondernemers, welke zou dat zijn?

Werk hard, sta open voor nieuwe ideeën, wees leergierig, durf te falen, geef niet op ondanks tegenslagen en het belangrijkst: het begint allemaal bij het geloven in jezelf!

 

Ondernemer in de kijker, Tips & Tricks, Ondernemen, Opstarten