Ondernemer in de kijker: Bruno Desmet van The House of Sales

Geplaatst op 24 January 2019 door Michael Boschmans

Kan je me kort iets vertellen over je bedrijf?

The House Of Sales wil impact genereren voor haar klanten: Omzet verhogen en/of kosten verlagen en/of operationele risico’s controleren en/of baten leveren voor de klanten van onze klanten.

Het bedrijf werd opgericht in 2004. We zijn een associatie van een 10-tal sales professionals. Jarenlang hebben we allemaal met de botten in de sales modder gestaan, en we doen het nog elke dag.

Een tijdje geleden ben ik 50 geworden. En daarom willen we nu meer gaan focussen op start-ups en scale-ups. Het is fun en die bedrijven hebben sales (lees: ons ;-)) keihard nodig. Digitale marketing brengt allicht meer bezoekers naar de website, maar sales zorgt voor de conversie naar €’s.

Exclusieve workshop met Aaron Ross

Waarom doe je wat je doet?

Omdat ik maar 1 ding goed kan ;-). Sinds 1990 heb ik zoveel deals verloren en stommiteiten in sales begaan, dat ik vandaag goed geplaatst ben om start-ups en groeiers te behoeden voor dezelfde mislukkingen. ‘Winners are losers who never gave up’  is mijn leuze.

Wat is voor jou de grootste uitdaging als ondernemer? Hoe ervaar je de voor- en nadelen?

Als ondernemer moet je jezelf continu heruitvinden. Misschien is dat wel de grootste uitdaging.

Het grootste voordeel vind ik dat je kan doen waar je zin in hebt. Als 37-jarige was ik Benelux-verantwoordelijke voor een internationale telecom operator. Toegegeven, ik verdiende zeer veel geld maar vandaag geniet ik elke dag. Ik leef. Hard.

Ik word ook enorm blij van de successen van onze klanten. Bijvoorbeeld: Een jonge ondernemer die z’n eerste ‘betalende’ piloot heeft gescoord. Of, een oudere ondernemer zonder Sales cultuur ‘goesting’ geven om meer en beter aan Sales te doen, en hem/haar zien scoren. Zalig!

"Vroeger verdiende ik in dienstverband zeer veel geld, maar vandaag geniet ik elke dag. Ik leef. Hard."

De nadelen van ondernemen? Slapeloze nachten, zowel om positieve als negatieve redenen. Zo maak ik me bijvoorbeeld wel zorgen over het bedrijfsonvriendelijke beleid van de regering.

Wat is de grootste fout die je al gemaakt hebt als ondernemer? En wat heb je eruit geleerd?

Teveel vertrouwen gegeven aan de verkeerde mensen. Nu geef ik allicht te weinig vertrouwen aan de juiste mensen. De slinger is overgeslagen. In dat laatste geval, zal ik nog meer moeten loslaten. Ik wil me fucking overbodig maken. Hoewel, … I adore what I do!

"Ik wil me fucking overbodig maken...Hoewel, I adore what I do!"

Als je 1 tip zou moeten geven aan andere ondernemers, welke zou dat zijn?

Wat je doet met passie, doe je meestal uitstekend. En ga vervolgens op zoek naar iemand die u daar geld wil voor geven. Of, indien je geld najaagt, gaat het vliegen.

Ondernemer in de kijker, Sales, Ondernemen