Groeiatelier steunt student-ondernemers op weg naar de USA

Geplaatst op 7 April 2017 door Michael Boschmans

Groeiatelier heeft een samenwerking opgezet met Durf Ondernemen, het expertisecentrum voor student-ondernemerschap van de Universiteit Gent.

Durf Ondernemen goes USA

Durf Ondernemen heeft al enkele jaren een overeenkomst met Virginia Tech, waardoor een team van onze Gentse student-ondernemers kan deelnemen aan de internationale business concept wedstrijd van Virginia Tech. De hoofdprijs? 25.000 dollar. Om te bepalen wie de Gentse eer mag verdedigen, organiseert Durf Ondernemen jaarlijks een wedstrijd voor de Gentse student-ondernemers. Dit jaar werden de volgende 5 finalisten geselecteerd:

  • Exoligamentz: een innovatieve sporthandschoen ter preventie van traumatische vinger- en handletsels
  • Impulse: spontane video-berichtgeving
  • Matti: Interactieve mat voor revalidatie
  • Plann3r: Efficiënt meetings inplannen
  • Uporco: het meest gebruikvriendelijke blogplatform

Student Acceleration Track

Deze 5 finalisten worden momenteel ondergedompeld in een Student Acceleration Track, waarbij hun voornaamste werkpunten worden bijgestuurd en ondernemersvragen worden opgelost.

Groeiatelier speelt hierin een actieve rol door eventuele vragen van de finalisten te beantwoorden en elke finalist gratis toegang te geven tot één van onze diepgaande avondworkshops rond bijvoorbeeld 'lean pricing' of het opzetten van een digitaal marketingplan.

Opstarten, Groeiatelier, Ondernemen