Gerrie Smits

Gerrie Smits is een consultant, facilitator, auteur en spreker. Zijn stokpaardje is de impact van technologie op bedrijven, producten en mensen. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring (waarvan 15 in London) in industrieën die disrupted zijn door het internet. Nu gebruikt hij die ervaring om bedrijven en organisaties leren om te gaan met de alsmaar digitaler wordende wereld.

Sinds 2,5 jaar focust hij op de impact van blockchain. Dat nieuwe ‘ding’ was zo intrigerend dat het hem ’s nachts wakker hield. Dus schreef hij er een boek over: ‘Blockchain is WTF (Waarschijnlijk Toch Fundamenteel)’.

Zijn klanten variëren van FMCG corporates tot overheid, van kleine mode-startups tot grote telco’s. Als Program Director was hij ook één van de mede-oprichters van het post-graduaat Digital Business bij Antwerp Management School en KdG Hogeschool.

Hij wordt gedreven door een drang naar innovatie en het uitdagen van de status quo. Maar hij is oud genoeg om de meerwaarde van ‘gezond verstand’ te zien. Hij is geïntrigeerd door de mogelijkheden van technologie, maar focust altijd zoveel mogelijk op ‘users’. Zijn favoriete woord is ‘why’.

Voor hij freelance werd, schreef hij over muziek, maakte televisie, was ambtenaar en richtte 2 agencies op tijdens zijn 15 jaar in Londen.