5 essentiële tools voor ondernemers

Geplaatst op 4 October 2017 door Michael Boschmans

Als ondernemer heb je constant veel aan het hoofd en durf je al eens door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom publiceren we op onze blog geregeld een lijst met 5 superhandige tools die je het leven als ondernemer ongetwijfeld een pak gemakkelijker zullen maken. Deze maand: FunkyTime, de HubSpot mail signature generator, het Lean Canvas, Slack en Hunter. Enjoy!

1/ FunkyTime

Het Belgische FunkyTime biedt een handige gratis tool waarmee freelancers gemakkelijk hun gepresteerde uren en onkosten per project kunnen bijhouden. Kies je voor de een pro pack, dan kan je ook je projecten indelen per klant, rapporten per klant onttrekken en rechtreeks je factuur opmaken op basis van de gepresteerde tijd.

2/Slack Slack

Waarschijnlijk de meest populaire tool uit deze lijst. Slack is een messaging app voor teams waarmee je zowel 1-op-1- als groepsgesprekken kan voeren. Alle groepsgesprekken worden via een #hashtag gesorteerd op thema, zodat alle communicatie makkelijk kan teruggevonden worden. Weg dus met al die interne mails. Vanaf nu kan je alle communicatie centraliseren op Slack. Enorm tijdsbesparend! Kleine teams kunnen Slack bovendien volledig gratis gebruiken.

Tip: Slack kan ook een handige manier zijn om bv. je adviesraad continu up-to-date te houden en meer te betrekken bij je organisatie.

3/ Creëer je eigen e-mail signature dankzij HubSpot

HubSpot biedt meerdere interessante (gratis en betalende) tools voor ondernemers aan. Vandaag focussen we op hun email signature generator. Het doel is duidelijk: met deze gratis tool kan je een e-mailhandtekening voor je bedrijf aanmaken die er professioneel uitziet, aanklikbaar is en werkt voor o.a. Gmail, Outlook, Apple Mail en Yahoo Mail. Je kan zelfs icoontjes toevoegen die linken naar de social media accounts van je onderneming en je eigen huisstijl toepassen op de handtekening. Ideaal voor startende ondernemers.

Voorbeeld Hubspot

4/ Het Lean Canvas

Het Lean Canvas van Ash Maurya helpt ondernemers om hun idee/onderneming kernachtig samen te vatten op 1 pagina. Het canvas (gratis downloadbaar) dwingt je om na te denken over de essentie van je product en helpt je ook om hierover te communiceren met anderen. Het gevaar van lange business plannen is dat ze niet (volledig) gelezen worden. Met het lean canvas vat je alle essentiële informatie samen op 1 pagina. Duidelijk en overzichtelijk.

Het Lean Canvas (Ash Maurya)

 

5/ Hunter

Hunter is een enorm handige tool om e-mailadressen te vinden en te valideren. Stel: je wil mij bereiken, maar je vindt mijn contactgegevens niet op onze website. Dan ga je naar de email finder van Hunter, geeft de domeinnaam ‘groeiatelier.be’ in en je krijgt meteen alle e-mailadressen die Hunter kan linken aan deze url. Ben je niet zeker of een e-mailadres wel correct is? De email verifier van Hunter kan het voor jou onderzoeken.

Tip: Hunter heeft een Chrome extensie die je heel wat tijd kan besparen. Tot voor kort kon deze extensie je ook helpen om de e-mailadressen van LinkedIn-profielen te vinden, maar daar heeft LinkedIn intussen al een stokje voor gestoken.

Welke tools gebruik jij?

Zijn er tools die je zelf gebruikt en kan aanraden aan al je collega-ondernemers? Laat het me weten op michael@groeiatelier.be.

Ondernemen, Tips & Tricks, Opstarten, Marketing, Sales