5 essentiële tools voor ondernemers (november editie)

Geplaatst op 23 November 2017 door Michael Boschmans

Als ondernemer ben je constant bezig en moet je met enorm veel zaken rekening houden. Daarom publiceren we regematig een lijst met 5 superhandige tools die je leven als ondernemer ongetwijfeld een pak gemakkelijker zullen maken. Deze maand: Billonline, de website grader van HubSpot, de start-up equity calculator, Doodle en Domainr. Enjoy!

1/ Billonline.be: facturatie, CRM en project management

Billonline is een Belgische tool waarmee je zowel je facturatie, CRM als project management kan regelen. Er zijn veel integraties met andere handige tools en programma’s (bv. MailChimp, Trends, LinkedIn, …) mogelijk. De gratis module bevat bovendien al heel wat interessante features waarmee starters meteen aan de slag kunnen. KMO's kiezen best voor de betaalde versie die een enorme waaier aan mogelijkheden biedt en KMO-managers ongetwijfeld een pak tijd en frustraties zal besparen. 

2/ Website Grader: hoe scoort jouw website?

Net zoals in onze vorige blogpost met 5 essentiële tools, vermelden we ook nu een handige gratis tool van HubSpot: de website grader. Hoe werkt het? Heel simpel: het enige wat je moet doen is op de website van Website Grader de url van je eigen website en je e-mailadres ingeven. Daarna ontvang je meteen een rapport en score voor je eigen website. Zo krijg je onder andere inzichten in:

  • de performantie van je website (paginagrootte, snelheid, …)
  • hoe goed je website scoort op tablets of smartphones
  • hoe goed je website scoort op het vlak van SEO (search engine optimization)
  • hoe veilig je website is

Scoor je slecht op een bepaald onderdeel? Dan krijg je op de website meteen enkele tips mee om je score op te krikken.

SEO-score en tips op Website Grader

3/ Foundrs.com: hoeveel aandelen krijgt iedere co-founder?

Als je met meerdere personen een bedrijf opstart, hoeveel % aandelen krijgt iedere co-founder dan? Dit is telkens een zeer moeilijk en emotioneel debat, waardoor co-founders soms de neiging hebben om die discussie zo lang mogelijk uit te stellen. Wij bevelen echter sterk aan om deze discussie zo vroeg mogelijk te voeren.

De ‘startup equity calculator’ op Foundrs.com kan je daarbij wellicht helpen. De tool stelt je enkele gerichte vragen en vertelt je op basis van je antwoorden wat een eerlijke verdeling van de aandelen zou kunnen zijn. Te gebruiken als richtlijn, niet als ‘de enige waarheid’. 

4/ Doodle: efficiënt afspraken maken

Doodle vergemakkelijkt het proces om met meerdere personen af te spreken, zonder al te veel tijd te verliezen aan het opzetten van die afspraak. Zo helpt de tool jou om makkelijk de beste datum en locatie voor jouw volgende meeting te kiezen. De meesten onder jullie gebruiken Doodle wellicht vooral voor privégebruik, maar ook op zakelijk vlak wordt de tool meer en meer gebruikt.

Doodle

5/ Domainr: op zoek naar de juiste domeinnaam

Werk je aan een website voor je idee of bedrijf? Domainr helpt je met je zoektocht naar een goede en beschikbare domeinnaam op het internet. Is je favoriete domeinnaam al bezet? Je hoeft nog niet noodzakelijk te panikeren. Veel domeinnamen zijn echter te koop. Domainr toont je meteen wie de url momenteel bezit, zodat je hem/haar eventueel kan contacteren met een bod.

Welke tools gebruik jij?

Zijn er tools die je zelf gebruikt en kan aanraden aan al je collega-ondernemers? Laat het me weten op michael@groeiatelier.be.

Tips & Tricks, Ondernemen, Finance & funding, Opstarten, Marketing, Sales