5 essentiële tools voor ondernemers (april editie)

Geplaatst op 9 April 2018 door Michael Boschmans

Als ondernemer ben je constant bezig en moet je met enorm veel zaken rekening houden. Daarom publiceren we op onze blog regelmatig een lijst met 5 superhandige tools die je leven als ondernemer ongetwijfeld een pak gemakkelijker zullen maken. Deze maand: iReachm, Story Chief, OptionPlan, Buffer en Mixmax.

iReachm: reachability as a service

Als ondernemer heb je het ongetwijfeld enorm druk. Een aantal gemiste oproepen per dag is voor velen dan ook geen uitzondering. Maar wat als één van die gemiste oproepen nu net een belangrijke prospect of klant is? Het Belgische iReachm beantwoordt je telefoon wanneer jij dat niet kan. Ze sturen je daarna een kort tekstbericht met daarin een korte samenvatting van waarom die persoon jou probeerde te bereiken. In dat berichtje krijg je meteen ook enkele opties om die persoon terug te bellen. Handig, zo’n persoonlijke assistent(e).

iReachm

Story Chief: contentcreatie en -distributie

Het Belgische Story Chief is een cloud-based tool die contentcreatie, distributie en planning flows voor jouw bedrijf centraliseert. De gebruiksvriendelijke editor laat je toe om artikels te creëren met je team of klanten en zorgt ervoor dat die artikels er op alle kanalen perfect uitzien zoals het hoort. De tool meet vervolgens de impact en kwaliteit van je artikels op 1 locatie. Er is ook een beperkte gratis versie van de tool beschikbaar.

Index Ventures OptionPlan: aandelenopties berekenen

Als je de beste talenten wil aantrekken voor je start-up of scale-up, dan zijn aandelenopties vaak een interessante of zelfs noodzakelijke piste om ze te overtuigen. Maar hoeveel opties geef je aan wie? Index Ventures heeft met OptionPlan een tool ontwikkeld die je helpt om de juiste keuzes te maken.

De start-up CEO

Buffer: social media management

Je sociale media beheren kan enorm veel tijd in beslag nemen. Buffer is een van de vele social media managementplatformen die je daarbij willen helpen. Je kan het platform gebruiken om je content in 1 klik op al je sociale mediakanalen te delen, in te plannen om bv. volgende week te publiceren én om te meten wat die content heeft teweeggebracht.

Dankzij de handige Buffer-extensie kan je een online artikel meteen on-page delen op al je kanalen. Gemakkelijk en efficiënt, wat zorgt voor veel tijdswinst. Met de gratis versie geraak je bovendien al een heel eind ver.

Mixmax: e-mail tracking & scheduling

Mixmax is een populaire tool voor Gmail, Google Inbox en Salesforce die je vertelt wie er je e-mail heeft gelezen en wanneer. Ook superhandig: de tool laat je toe om je beschikbaarheid voor de komende weken zeer overzichtelijk in je mail door te geven, waardoor meetings inplannen een heel pak eenvoudiger en sneller verloopt. Daarnaast kan je ook nog het verzenden van mails inplannen en bevat de tool enkele handige mail templates. Zeker het (gratis) testen waard.

Mixmax

Ondernemen, Tips & Tricks, Marketing, Sales, Finance & funding, HR, Groeien